Du skal sortere dit affald alt efter, hvilken type det er. Der er i alt 10 typer affald at sortere. Noget affald kan du sortere i skraldespande eller containere hos dig selv, og andet skal på genbrugspladsen.

Batterier
Der er to batteribokse placeret for enden af de store carporte. Her kan du aflevere dine brugte batterier fra f.eks. legetøj m.m. Bilbatterier og andre batterier, der ikke kan komme i boksene, skal du køre til Kirstinehøj. 

Bioaffald

Bioaffald er alt organisk affald, dvs.:

 • Madaffald både tilberedt og utilberedt
 • Frugt og grønsager
 • Kød, knogler og ben (også fra fjerkræ, fisk og skaldyr)
 • Æg og æggeskaller
 • Afskårne blomster
 • Brugt køkkenrulle, kaffe og kaffefiltre, teposer og teblade

Det er vigtigt, at der kun bruges de nedbrydelige poser, der bliver udleveret, så der ikke kommer f.eks. plastikposer til bioaffald.

Elektronik
Elektronik er f.eks. computere, mobiltelefoner, køkkenmaskiner og andet med ledning. Der skal sorteres efter om dit elektronikaffald er over eller under 50 cm og du finder elektronikburene i den låste carport ved siden af de grønne containere. Bemærk at fjernsyn (skærme generelt) skal afleveres på Kirstinehøj. 

Farligt affald
I rummet til elektronik skab til farligt affald (skabet placeres i rummet hvor elektronikaffald også henstilles) – farligt affald er f.eks.;

 • Maling og malingbøtter
 • Opløsningsmidler og kemikalier
 • Skrappe rengøringsmidler
 • Elpærer, LED-lyskilder og lysstofrør
 • Batterier
 • Alle former for spraydåser
 • Håndsprit

Glas
Glas er .f.eks. drikkeglas (ikke krystal), glasflasker, konservesglas og store glasskår. Sæt aldrig nogensinde noget glas ved siden af de to containere til glas. Glas behøver ikke være helt rent, når du sorterer og afleverer det. Beholderne er ikke til keramik, krystal, porcelæn eller spejle. 

Haveaffald
Aflever dit haveaffald i den grønne container på p-pladsen. Det er f.eks. blade, grene, græs og ukrudt. 

Metal
Der står en række sorte containere ved de store carporte på p-pladsen. Her afleverer du metal som f.eks. er aluminiumsbakker, kapsler, dåser, stanniol m.m. Har du spraydåser eller gasflasker skal de altid afleveres på Kirstinehøj.

Pap
Vi har p.t. otte store containere til pap. I disse kan du aflevere rent pap som f.eks. æggebakker, papkasser (husk de skal slås sammen og tømmes for f.eks. flamingo og plast), toiletruller m.m. Sørg for, at dit pap er rent og tørt. Pizzabakker, mælkekartoner og andet, der har været i berøring med fødevarer må ikke smides i containerne.

Papir
Aviser, bøger, reklamer, kuverter og lignende afleveres i de fire containere vi har til papir. Aflever ikke gavepapir her. 

Plastik, mad- og drikkekartoner
Platiklåg, bakker, bøtter, dunke, flasker, folie og poser afleveres i det p.t. otte containere vi har til plastik. Du skal blot fjerne madrester og gøre plastik let ren før du afleverer i containeren. 

Småt brændbart
Dit affald til småt brændbart putter det i den blå container. Det kan f.eks. være (mindre) møbler, pizzabakker og andet affald, der ikke kan genbruges. Du må ikke smide madrasser, elektronikaffald, glas, PVC i containeren.

Tøj
Vi har en tøjcontainer fra Frelsens Hær og i den afleverer du tøj og tekstiler. Frelsens Hær tager imod tøj, sko, bælter, tasker, tekstiler og linned. De genbruger det hele og kan bruge dit gamle tøj. Også selvom det er lidt slidt og forvasket. Dit pæne genbrugstøj sælges videre i deres genbrugsbutikker. Tekstiler og meget slidt tøj sælges videre til genbrug i udlandet. Det tøj, som er i dårligst stand, kan genbruges som tekstilfibre i industriproduktion og blive til nye tekstiler. Afleverer tøj, sko (dog ikke gummistøvler og træsko), linned, duge, tørklæder samt tasker og bælter..

Nærmeste genbrugsstation er:
Kirstinehøj 25C
2770 Kastrup